Kırmızı rujun özgüvenimize olan etkileri

red lips

Kozmetik ürünlerin sosyal davranışlar üzerine olan etkilerini inceleyen birçok araştırma, makyajın kadınların daha olumlu bir şekilde değerlendirilmesine katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. Bir başka deyişle, kozmetik ürünler kadınların çekiciliğini ve feminenliğini ön plana çıkarıyor.  Bu noktada her kozmetik ürünün çekiciliğe olan etkisinin birbirinden farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Örneğin, yapılan bazı araştırmalar göz makyajı olmadan sadece fondöten ve pudra kullanıldığında kadında algılanan çekicilikte düşüş yaşandığını gösteriyor. Peki, vazgeçilmez olan rujumuzun ve renginin bize ve sosyal ilişkilerimize olan etkileri neler?

Genç kadınlar ruju daha çok asi bir duruş ve bir başkaldırı simgesi olarak kullanırken ilerleyen yaşlarda kadınlar ruju çekici ve saygın bir görünüş elde etmek kullanıyorlar.

Ruj için renk seçiminde ise yine kırmızı rengin ön planda olduğunu görüyoruz. Kırımızı, sadece rujda değil daha önce de bahsettiğim gibi kadının giydiği her kıyafette onu erkeklerin gözünde daha çekici hale getiriyor.

Araştırmalar erkeğin algısında kırmızı dudağın kadının östrojen seviyesi, cinselliği ve sağlığı ile ilişkilendirildiğini belirtiyor. Bu algı erkeklerin kadınları daha çekici bulmasını ve kadınlarla daha çabuk iletişim kurmasını sağlıyor.

Tüm bunlara ek olarak, kırmızı ruj doğru tonuyla kullanıldığında dişleri daha beyaz gösteriyor. Tabi ki bu durum kadınların kendilerine daha fazla güvenmelerine sebep oluyor. Sıcak ve içten bir gülümsemenin gücü ise zaten tartışılmaz.

Kadınlar kırmızı ruju sadece erkeklere çekici görünmek için sürmüyorlar. Yapılan bir araştırmanın sonuçları kadınların özellikle ekonomik endişeleri olduğu zamanlarda iş yerinde olumlu bir etki yaratmak için de kırmızı ruj sürdüklerini gösteriyor.  Yani, kırmızı rujun kadının kendine olan güvenini her alanda arttırdığını söylemek mümkün. Yoksa sizin hala kırmızı bir rujunuz yok mu?

http://www.uplifers.com/kirmizi-rujun-ozguvenimize-olan-etkileri/

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>