Partnerinizle yeniden bağ kurmanın en eğlenceli yolu: Dans!

FHM_8059

Dans; kişinin kendisini ifade etme biçimi, deşarj olma stili, kafasındaki düşüncelerden kaçışı, sosyalleşme fırsatı veya hobisi olarak açıklanabilir. Hangi dinamikle dans edersek edelim dansın hayatımıza çok büyük etkileri var.

Dans bireysel olarak; kas gücümüzü, esnekliğimizi, dayanıklılığımızı ve dengemizi arttırıyor; stres yönetimimize destek veriyor ve baş etme stratejilerimizi güçlendiriyor. Bununla birlikte, akıl sağlığımızı koruyucu bir etkiye de sahip.

Partnerli danslar ise uzun vadede düzenli olarak yapıldığında bireysel faydalara ek olarak; bilişsel ve sosyal işlevlerimizi kuvvetlendiriyor, modumuzu yükseltiyor ve özgüvenimizi arttırıyor.

Partnerimizin romantik ilişki yaşadığımız kişi olması durumunda ise dansın ilişkimize yansıyan etkilerini görüyoruz. Çiftler dans ederken ilişkilerinin ilk evrelerini yeniden yaşıyorlar: Ele ele tutuşma, flört etme, şefkat ve aşık olma hissi tekrardan ortaya çıkıyor. Sürekli tensel temas eşliğinde iletişim kurmanın ilişkiye büyülü etkileri olduğunu da söylemeden geçmemek gerekir. Herhangi bir sorumluluğun, telefon ve televizyon gibi uyaranların olmadığı, sadece birbirini seven iki insanın birbirine dokunarak ve hareket ederek geçirdiği birkaç saat… Çiftler bu zaman zarfında iletişimlerini güçlendirmek için fırsat bulmuş oluyorlar, birbirleriyle daha kolay empati kurar hale geliyorlar. Yeni bir dans öğrenme sürecinde iken, yaşadıkları çatışmaları çözmede daha farklı ve etkili yollar geliştirebiliyorlar; ortak noktalarda buluşmayı öğreniyorlar. Tüm bunlara ek olarak, erkekler kadınları yönetme fırsatı buldukları bir alan keşfettikleri için memnun olduklarını belirtiyorlar. Kadınların ilişkilerde kendilerini kolay kolay karşı tarafa bırakmadıkları ve kontrolü ellerinde tutmak istedikleri düşünüldüğünde, erkeklerin bu hislerinin gayet makul olduğunu söyleyebiliriz.

http://www.uplifers.com/partnerinizle-bag-kurmak-icin-dans-edin/

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>