Yakışıklı prens babetli Cinderella’yı arar mıydı?

babetli cindrellaKendimi bildim bileli zevk yoksunu tasarımları olan ortopedik ayakkabılar giymem ya da tabanlık kullanmam gerekiyor; çünkü düşük tabanlara sahibim. Konfor ve şıklık sanki iki uç kutupmuşçasına senelerdir ya şık olmayı ya da rahatlığı seçiyorum. Özellikle yaz aylarında kadınların giydiği sandaletlere gıpta ile bakıyorum; ancak sağlığım daha öncelikli olduğundan beni rahat ettirecek sayılı seçenekleri değerlendiriyorum.

Rahatlığa alıştığımdan gündelik hayatta neredeyse hiç topuklu ayakkabı da kullanmıyorum. Zaten, ortopedistler de topuklu ayakkabı giymenin kronik bozukluklara ve ağrılara yol açabileceğini vurguluyorlar; ancak en kısa zamanda dolabınıza birkaç topuklu ayakkabı eklemek isteyebilirsiniz. Neden mi?

Yapılan araştırmalar, topuklu ayakkabı giyen kadınların hem kadın, hem erkekler tarafından daha çekici algılandığını gösteriyor. Topuklu ayakkabının bir nevi kadınların cinselliğini ön plana çıkarmakla görevlendirilmiş olduğunu söyleyebiliriz. Topuklu ayakkabı giydiğimizde duruşumuz, yürüyüş biçimimiz ve postürümüz değişiyor. Bununla birlikte, topuklu giyen kadınlar kendilerine daha güvenen bir duruş sergiliyorlar ve bu durum karşı tarafın ilgisini çekiyor. Tabii, sadece ilgilerini çekmekle kalmıyor. Topuklu giymek erkeklerin kadınlarla iletişime geçme ve onlarla buluşma isteklerini arttırırken, onlara daha fazla yardımcı olmak istemelerini ve onlara daha fazla gülümsemelerini sağlıyor.

Topuklu ayakkabı kadınların bacak formunu ve kalçalarının duruşunu etkilediğinden topuklu giyen kadınlar, erkekler tarafından daha genç, zarif ve alımlı algılanıyor. Topuğun kalınlığının bu algıyı nasıl etkilediğine dair yapılan herhangi bir çalışma henüz yok; ancak topuğun boyu arttıkça erkeklerin davranışlarının anlamlı ölçüde değiştiğini görüyoruz. Topuk yükseldikçe (0, 5, 9 cm olarak yapılan çalışmalar baz alındığında) erkekler kadınları daha olumlu değerlendiriyorlar. Yani, ne kadar yüksek o kadar iyi!
Küçüklüğümüzden beri imrendiğimiz prensesler hep topuklu giyiyorlar. Saraya ulaşmak için topuk şart! Prens babetli Cinderella’yı arar mıydı meçhul. Masalları geçtim, moda çekimlerinde kadınların seksapelitesini vurgulamak için çoğunlukla topuklu ayakkabı kullanılıyor. Porno endüstrisine ise hiç girmiyorum bile. Uzun lafın kısası, bu konuya dair algılarımız da medya tarafından yönlendiriliyor.

Anaokullarında çocuklarla cinsiyet farkları konusunu değerlendirirken akıllarına gelen kadın ve erkek farklarını söylemelerini istiyorum. Elbette ki, “Kadınlar topuklu giyer”. Hemen hemen hepsinin söylediği bir fark oluyor. Sanki kadını kadın yapan şeylerden biri topukluymuş gibi bir algı çocukluğumuzdan beri bize eşlik ediyor. Nedeni ya da çıkış noktası ne olursa olsun içinde bulunduğumuz zaman diliminde topuklu giymek kadınlara bazı kapıların daha kolay açılmasını sağlıyor. Sağlık açısından söz veremem ama etkileyici olmak istiyorsanız daha fazla topuklu giymeyi deneyebilirsiniz.

https://www.uplifers.com/yakisikli-prens-babetli-cinderellayi-arar-miydi/

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>